Sweet sensation is een nieuwe Nederlandse peer. De peer wordt verhandeld in clubverband, aanplant en verkoop worden dus op elkaar afgestemd

De interesse voor de rode sweet sensationpeer groeit. “Nog voor half april planten onze telers 120.000 boompjes”, zegt Filip Lowette, directeur van de Belgische Fruitveiling.

“Delhaize en Colruyt willen graag meer van deze peren, dus is de interesse bij onze telers groot om bij te planten.”

 

Sweet sensation is een nieuwe Nederlandse peer. De peer wordt verhandeld in clubverband, aanplant en verkoop worden dus op elkaar afgestemd.

 

“Op dit moment hebben we 230.000 sweet sensation bomen, daar komen dus 120.000 boompjes bij”, zegt Filip Lowette.

Daarnaast zijn Delhaize en Colruyt geïnteresseerd in deze peer. Sweet sensation is de enige peer die rood is endoor die rode kleur heeft deze peer de helft meer antioxidanten (stof die kankerverwekkers kan uitschakelen, nvdr).”

 

Fruitteler Willy Missotten uit Gutschoven gelooft erg in de sweet sensation. “Ik heb precies een jaar geleden 10.000 boompjes geplant verspreid over 5 hectare. Waarom? Wel, de sweet sensation is sappig en zoet. De supermarkten willen die peer.

Ik heb andere bomen gerooid om deze te planten. Missotten hoopt dit najaar zijn eerste Sweet Sensation peren te oogsten.

 

Dat zal nog niet veel zijn, want een perenboom heeft toch een jaar of zeven nodig alvorens je echt goed kan oogsten.