Een primeur vandaag voor de Belgische Fruitveiling waar tijdens de Sinterklaasverkoop de eerste Sweet Sensation-peren van de oogst 2009 geveild werden.

Prachtige prijzen voor de eerste Sweet Sensation-peren van 2009

Een primeur vandaag voor de Belgische Fruitveiling waar tijdens de Sinterklaasverkoop de eerste Sweet Sensation-peren van de oogst 2009 geveild werden. Deze nieuwe exclusieve perenvariëteit werd verkocht aan recordprijzen: tot 2,40€/kg voor de beste kwaliteiten. Dit is alleszins een opsteker voor de fruittelers!

De kopers in België waren de groothandels Euro Gijbels uit Geel, Alva uit Hasselt en Rodiers uit Herk de Stad. Het overgrote deel is echter bestemd voor Rungis, de vroegmarkt te Parijs.

Deze aantrekkelijke peer zal tijdens de eindejaarsperiode in de speciaalzaken te koop worden aangeboden.

Zoals reeds eerder aangehaald, investeert de BFV in de vernieuwing van de perenteelt. Naast Conférence is er zeker plaats voor enkele andere perenrassen. Een ruimer aanbod geeft de teler een betere risico- en plukspreiding en het maakt bovendien de BFV als perencoöperatieve ook een stuk aantrekkelijker omdat men met een ruimer aanbod meer klanten kan tevreden stellen. Sweet Sensation past volledig in deze strategie naar verruiming van het perenassortiment.

De BFV heeft de inspanningen gedaan om de exclusiviteit van dit ras voor België te bemachtigen. Het is zeker dat deze aanpak zijn vruchten in de toekomst zal afwerpen! De Sweet Sensation lijkt van uitzicht op een Doyenné maar met een warme donkerrode kleur, soms rood gestreept. Ze is zeer sappig, zoet en aromatisch en is dus een perfecte dessertpeer.

De BFV heeft de exclusiviteit voor de productie van Sweet Sensation (in België) en voor de vermarkting (vanuit België). De vraag van de handel naar Sweet Sensation is zowel in België als in de omliggende landen voor de volgende 10 jaren verzekerd, waardoor het commercieel succes van deze peer gegarandeerd is.